biuras@alytausvsb.lt (8 315) 51 653

Naminiai arbūziniai ledai. Kviečiame pasigaminti!

2021-06-09
Dalijamės dar vienu sveikų ledų receptu. Šis variantas tiks mėgstantiems vaisinius ledus. Vietoje cukraus, naudojame natūralų klevų sirupą. Į ledų sudėtį įeina arbūzas, avokadas, mangas. Mango galima keisti bananu, persikais, nektarinais, obuoliais. Taip pat žaliai daliai sukurti tiktų kivis. Išbandykite!
 
Jums reikės:
 
 
250 gramų arbūzo
1 vienetas avokadų
1 vieneto mango vaisiaus
1 šaukštas klevų sirupo (arba kitokios saldiklio)
1 šaukštelis žaliųjų citrinų sulčių
 
 
PARUOŠIMO BŪDAS:
 
 
1. Arbūzui išimam sėklas ir sutrinam iki vientisos masės. Jeigu jis nėra saldus, įpilkite klevų sirupo, kol taps patinkančio saldumo (aš dėjau 1 v.š.).
2.Arbūzo masę supilstom į formeles, kad liktų 1-2 cm nuo viršaus neužpildyti. Pašauname į šaldymo kamerą valandai. Svarbu, kad paviršius pradėtų stingti, bet nebūtų sušalęs į ledą. Taip darome tam, kad viršutinis žalias sluoksnis nepaskęstų ir lygiai pasiskirstytų viršuje. Žinoma, galima pradėti nuo žalio sluoksnio ir tada pilti rausvą, bet vizualinis efektas nukentės.
3.Avokadą ir mango sutrinam iki vientisos masės. Praskieskite šlakeliu vandens – taip išvengsite tyrės konsistencijos ir ledai tolygiau pasiskirstys paviršiuje. Įpilam citrinos sulčių ir paragaujam. Jeigu norisi daugiau saldumo, įdedam klevų sirupo. Atsargiai į ledų formą šaukšteliu dedame viršutinį žalią sluoksnį. Smeigiame pagaliukus ir pašauname į šaldymo kamerą nakčiai.
 
 
Skanaus!
 
Kaip vertinate teikiamų paslaugų kokybę?
sveika mokykla 20 metų